Полезни съвети      

Как да избираме връхни дрехи през зимата?

от sravniadm | 07.11.2014 г.

Днес съветите ни ще са посветени на това, как да изберем качествени връхни дрехи и как да ги намерим и поръчаме в необхватното интернет пространство. На тези и много други въпроси ще се постараем да Ви отговорим днес.

Ще започнем с избора на мъжки зимни дрехи.

Силният пол предпочита връхните му дрехи да бъдат в еднотонни цветове. Модните тенденции диктуват все по-чети промени, като всяка година има нови нюанси и елементи в предложенията за гардероба на всеки съвременен мъж. Днес има огромен избор от материали за мъжките зимни якета, различни от натуралните материи. Връхните дрехи от естествени материи са идеален избор от гледна точка на екологията, но не винаги климатичните условия позволяват да се избират такива.

Добавянето на синтетични материи към съвременните мъжки зимни якета помaгa да сте много по-защитени от студ, вятър и сняг. Ето защо е добре силния пол да подбира връхни дрехи от комбинирани материали, които от една страна ще защитят мъжа от лошите природни условия на всеки сезон, а от друга – ще помагат на кожата да диша. Разбира се, както всяко високотехнолoгично средство, обикновено цената им ще е малко по-висока, предвид по-високата цена на материалите.

Ако сте жена и искате да направите подарък на мъжа до себе си, то е задължително важно преди това да разберете какви са предпочитанията му или пък да се насочите към мнението на специалист в областта на модата и съвременните мъжки якета.

При ограничения от към бюджет – можете да заложите на напълно синтетични мъжки зимни якета, в които да не се използват най-съвременните технологии, но въпреки това и те ще могат да Ви предпазят от лошите климатични условия. Не робувайте на модата, а си купувайте мъжки зимни якета според вашия личен вкус и стил, като ги съчетавате с Вашите потребности.

Настоящем на пазара се предлага огромен брой брандове. Цялата необходима информация може да намерите в Интернет, а сравнение на цените може да направите в сайтовете за ценово сравнение. Ако сте от хората, които не обичат да губят времето си в обикаляне по традиционните магазини, можете да заложите на виртуалното пространство и да закупите мъжки зимни якета онлайн на атрактивни цени.

 

Изборът при дамите е много по-сложен, тъй като разнообразието от зимни връхни дрехи е много по-голямо: палта, якета, пелерини. Тенденциите при дамите се променят много по-често от тези при господата. Всяка година има своите модни акценти.

Ако сте от вечните традиционалистки и не можете да разчупите визията си използвайки ярки цветове, не се отчайвайте. Дизайнерите са помислили и за вас, може да изберете палто в светло кафявата гама до бежовото – в топли нюанси. Другият вариант е да се спрете на нюанс на сивото, като тук също преобладават светлите нюанси.

За по-изразителните дами, актуални са ярките контрастиращи палта. Тази година хит е червеният цвят, който е универсален за блондинки и брюнетки. Ако решите да заложите на този цвят, добре е да прецените и фигурата си – прекалeно яркият цвят е по-взискателен към фигурата Ви. Разбира се, късото палто ще подчертае Вашите перфектни крака.

Моделите се отличават с огромно разнообразие – от романтичен силует, през асиметрични кройки, вталени и къси палта. Оптималния избор ще зависи от Вашата фигура.

Не на последно място, изборът Ви на зимна дреха трябва да топли! Една неприятна настинка ще убие цялото удоволствие от елегантната дреха.

 

Информация за най-добрите синтетични материи

  1. Gore-Tex: Безспорно най-популярната, скъпа и, вероятно, най-добра синтетична материя. Изобретена е през 1969 г. от Wilbert L. Gore и неговият син, Robert W. Gore. В момента най-известните марки по света, като Patagonia, L.L. Bean, Oakley, Inc., Galvin Green, Marmot, Vasque и The North Facе я използват като освен избор на материали. Тя принадлежи към т. нар. мембрани, които представляват материи изолиращи тялото от капчиците външна влага, но позволяващи на молекулите пот да се преминават през нея. По този начин тялото Ви остава сухо за дълъг период от време, дори и при големи натоварвания. Първоначално разработена за използване в алпинизма, спортните и военни дрехи, тя все повече навлиза в ежедневието чрез добавяне в модните колекции на водещи дизайнери.
  2. eVent – Директна Проветрива Технология. Mатерията носи своите уникални качества от патентована водонепропусклива мембрана. Нейният уникален състав позволява на милиони малки пори да дишат с пълният си потенциал. Потта се освобождава навън с помощта на една лесна стъпка – материята eVent просто отвежда потта навън.
  3. Sympatex – Това е климатична мембрана на полиестерна основа, което няма микропори, а потта се изхвърля извън дрехата благодарение на топлината на тялото (по електро-химичен път). Може да се използва като директен ламинат (прикрепена към гърна на външната покривна материя), като трислоен ламинат, а също така и като подпъхнат ламинат (свободен слой между външната покривна материя и хастара)

Източници: Wikipedia, Интернет