Полезни съвети      

Samsung Galaxy S6 – Ново бижу на Samsung

от sravniadm | 06.04.2015 г.

На пищна церемония по време на ежегодното MWC изложение в Барселона, Samsung представи поредната версия на своя флагман – Samsung Galaxy S6.

Промените в най-модерния телефон на фирмата започват още от кутията –изкуственото дърво е заменено със семпла бяла кутия, ясно показваща влиянието на Apple. Плъзгайки капака й, ще намерите телефона поставен върху сгънати в бяла опаковка документи, зарядно, USB кабел и слушалки.

Всяко току-що извадено от кутията устройство е необходимо да бъде заредено. При Samsung Galaxy S6 това наистина е по-лесно от всякога – поставете апарата в безжичното зарядно – без кълбо от кабели, точно както производителят обещава.

Телефонът вече не е водоустойчив – Samsung отстъпи тази ниша на Sony. От една страна, това е качество на телефона, което ще липсва на много производители, но от друга – то позволява на Samsung да направят дизайна на телефона по-елегантен.

Тук може да разгледате актуалните модели на Sony и Samsung и да направите сравнение на характеристиките и цените им.

Да продължим с нашия телефон. Много коментирана беше липсата на microSD карта и фиксираната батерия. С оглед развитието на технологиите, последното може и да не се смята за голям проблем, въпреки, че удължения период за употреба на даден модел в България може да изиграе лоша шега на топ-модела на Samsung. Ще изчакаме и видим как се представя батерията на телефона, за което надлежно ще ви уведомим.

Липсата на SD карта се компенсира до голяма степен от наличието на голяма по размер вътрешна памет. Както всички Android телефони, Samsung Galaxy S6 Edge има вградена синхронизация с Google и възможност за back-up. Все пак трябва да се има предвид, че размерът на паметта, която Google предоставя безплатно за запазване на данните е лимитиран, което означава, че може да се наложи да платите за разширяване на достъпното ви облачно пространство.

Извитият екран дава особено усещане при хващане на телефона, което не може да се опише еднозначно като комфортно. Тъй като не съм особено сръчен, от сега се чудя колко ли пъти ще изпусна телефона. Тук идва интересен момент – обикновено оставям телефона си с дисплея нагоре, за да мога да виждам какво се случва на него. При подобно оставяне обаче, ще ми е по-трудно да вдигна Samsung Galaxy S6 Edge. Може би това е един от малкото случаи, в който се радвам, че телефона има стърчаща от него камера.

От гледна точка на полезност, извивката на екрана е относително малка, а информацията всъщност не се показва на извитата му част! От представянето на модела с извит екран ще зависи до голяма степен и успеха му – добавката в цена спрямо стандартния Galaxy S6 не е малка.

Каква е тя в момента – вижте тук.

TouchWiz – интерфейсът на Samsung остава проблемен. Фирмата беше обещала промяна в интерфейса, като ъпдейта на операционната система до Android to 5.0 Lollipop даваше отлична възможност това да се случи. Samsung е запазила предпочитанията си към пастелните нюанси на синьо и зелено, заедно със странния навик да дава възможност на потребителите да избират между две версии на всички основни апликации – два браузъра, два мейл клиента, два календара…За сметка на това, App Drawer е загубил способността си да подрежда апликациите по азбучен ред. Новите апликации се добавят в края на списъка, а предварително заредените – по определен от Samsung ред.

След един ден с Galaxy S6 Еdge, бях впечатлен колко по-интересен е новият модел, в сравнение с предходните. Гледайки телефона поставен в неговото зарядно, аз исках да го взема и използвам. Физическият дизайн и видът на телефона ме спечелиха бързо. Като стар привърженик на Apple, не мога да отрека, че съм впечатлен от урока, който Samsung успя да научи от любимата ми марка.

Вече са налични и аксесоари за новия модел – разгледайте ги тук.

Снимка: Официалният сайт на Samsung – http://www.samsung.com/bg