Полезни съвети      

Sony и Alcatel сложиха картите на масата

от Лили Георгиева | 04.09.2015 г.

Разгледайте петте телефона, които подобаващо се наредиха до събратята си през тази седмица. Технологичното изложение в Берлин върви с добро темпо, като освен смартфони аудиторията се радва и на нови смарт часовници. Sony и Alcatel вече дадоха заявки, да влезе следващият!

Две са предложенията от Alcatel OneTouch

– става дума за базовите Alcaltel Pop Star и Alcatel Pop Up. И двата смартфона са с 5-инчови дисплеи.

Alcaltel Pop Star

ще се предлага на пазара в няколко варианта на гръбчето, сред които се отличават пластмаса, кожа и деним. Устройството работи с процесор MediaTek MT6580 SoC с честота на работа 1.3 гигахерца. Предвидени са 1 GB RAM, 8 GB вградена памет и слот за MicroSD карта. Собствениците на Alcaltel Pop Star ще могат да го използват с две SIM-карти. За любителите на фотографията разработчиците са подбрали камери със задоволително качество – 8 MP задна камера и 5 M предна камера. Капацитет на батерията – 2000 мАч, предполага едно добно ниво на автономна работа в сравнение с другите смартфони от същия клас.

От Alcatel са предвидили модел на Pop Star, поддържащ LTE, който включва 64-битов процесор MediaTek MT6735P и 16 GB вградена памет. Другите характеристики остават същите.

Братчето на Pop Star – Pop Up,

идва с една идея по-изпъчени гърди. Процесорът е Snapdragon 610 SoC с честота на работа 1.4 гигахерца. Предвидени са 2GB RAM, 16 GB вградена памет,13-мегапикселова камера и 5-мегапикселова предна камера. Отново е налице Alcatel Popопция за използване на две SIM-карти. Alcatel Pop Up ще се предлага в няколко цвята –

черно, синьо, кехлибарено оранжево, бяло и ягодово розово.

Плановете на Sony вървят по вода и премиерата на трите дългоочаквани модела е факт. Всички са от серията Z5, като един от тях е първият в света 4К смартфон – Xperia Z5 Premium. Да започнем с него.

Xperia Z5 Premium

Той е снабден с 5,5-инчов IPS-дисплей с резолюция 2160х3840 Ultra-HD (4K) и състота на пикселите от 800+ ppi. Дизайнът от предишните модели е запазен, като в ролята си на по-скъп телефон Xperia Z5 Premium се отличава с метални рамки в сравнение с по-евтиния модел Xperia Z5 Compact.

Смартфонът работи с процесор Snapdragon 810 и батерия с капацитет 3430 мАч (очакваме любопитни подробности за новите технологии, позволяващи по-бавно разреждане на батерията). Ще бъде запомнен като първия телефон в света, който може да обработва съдържание до 4К. На разположение на потребителя са предоставени 32 GB вградена памет и 3GB оперативна памет. Слотът за microSD карта позволява увеличаване на мястото за съхранение в пъти – можете да използвате карта памет с обем до 200 GB.

Продължава тенденцията да се поддържа високо качество на снимките,

характерни за серията Z5. Основната камера е 23 MP и е снабдена с Exmor RS сензор.

Xperia Z5

Смартфонът е с 5,2-инчов дисплей и ще се предлага в бяло, графитено черно, златно и зелено. За производителността му се грижи 64-битов 8-ядрен процесор Snapdragon 810, като е предвидена батерия с капацитет 2,900 мАч. Xperia Z5 работи с ОС Android 5.1 и потребителски интерфейс Xperia. Разполага с 3 GB оперативна памет и 32 GB вградена памет, плюс слот за microSD карта.

Камерата на Xperia Z5 прави най-силно впечатление. Смятаме да разгледаме концепцията на разработчиците на Sony в нарочно ревю, посветено на този телефон. Засега ще споменем само, че камерата се радва на изключително бърз автоматичен фокус и предлага възможност за 4К запис.

Xperia Z5 Compact

xperia Z5 compact

Телефонът е с 4,6-инчов IPS LCD-дисплей с резолюция 720х1280 пиксела. Работи с ОС Android 5.1 Lollipop. Процесорът е Snapdragon 810 с 2GB RAM. Вътрешната памет е 32 GB с опция за увеличение, благодарение на слот за microSD карта. За продължителната автономна работа на телефона е предвидена батерия с капацитет 2700 мАч. Разработчиците

обещават отлично качество на снимките,

както при Xperia Z5.

Източник на снимките: alcatelonetouch.us, http://www.sonymobile.com