Полезни съвети      

Реалността, наречена Apple

от Лили Георгиева | 10.09.2015 г.

Няма съмнение, че хората по света живеят в напълно различни реалности.

Бърз поглед към сайт, който измерва броя на населението на планетата, показва, че вече надхвърляме 7 милиарда и 300 милиона души. Само за изминалата година са се родили над два пъти повече хора, отколкото са починали. Да, всички тези хора са еднакви по природа, но оттам насетне започват разликите.

На 9-ти септември 2015 години Apple поднесе пред погледа на милиони хора реалността на Apple. В 21-и век, когато все още има племена, изолирани по своя воля от технологичния напредък, други нации и култури са загледани към духа на бъдещето. В следващите редове ще ви представим накратко какво представлява животът през очите на Тим Кук и специалисти от цял свят. Запознайте се с радикално променените Apple Watch, iPad Pro, Apple Pencil, Apple TV и iPhone 6s.

Apple Watch – часовникът не е това, което беше

Проучванията на Apple показват, че 97% от потребителите на Apple Watch са удовлетворени от продукта. Макар смарт часовникът да излезе на пазара само преди няколко месеца, потребителите са във възторг и бързо и лесно работят с устройството, включително със Siri и Apple Pay.

Към днешна дата разработчиците на Apple са предвидили по-сносна поддръжка на всевъзможни приложения (над 10 000), по-добра интеграция с Facebook Messenger, функция Time Travel и др. На премиерата специално време бе отделено на новото приложение AirStrip, предназначено за физиотерапевти. Работата му бе демонстрирана от д-р Камерът Пауел, по чиито думи Apple ще преобрази сферата на здравеопазването.

AirStrip променя коренно комуникацията между лекар и пациент. Искате ли пример? Благодарение на приложението,

лекарят ще може да проследява здравето на бременната жена и плода от дистанция,

получавайки своевременна информация за показателите им. Бременната жена просто трябва да допре датчика в часовника до корема си и Apple Watch ще предаде данните. И това не е всичко, докато тече тестът, бъдещата майка ще може да чува сърдечните тонове на бебето. След приключване на прегледа, получените данни могат да бъдат изпратени безпроблемно на наблюдаващия лекар.

На премиерата стана ясно още, че Apple е започнала

активно сътрудничество с други производители.

Например, с френската компания за часовници Hermes, като идеята е да бъдат пуснати нови уникални по рода си продукти. В този ред на мисли за стимулиране на „апетита” от Apple пуснаха презентация на най-новите цветове и материи каишки, които очакват верните последователи на марката. Има два нови цвята за алуминиевите часовници и 11 нови каишки за всички модификации на Apple Watch. Watch OS 2.0 ще бъде достъпна от 16 септември. А за тези от вас, които не щадят средства за джаджи, е предвиден и златен часовник, чиято цена варира от 349 до 17 000 долара.

apple pencil 2iPad Pro – Тънък, лек и страшно голям

Поразени от популярността и практичността на iPad в ръцете на потребителите, от Apple си задават въпроса с какво могат да помогнат за подобряването на продукта. Резултат е следният: вчера ни бе представено най-голямото обновление на iPad от момента на сътворяването му.

Удоволствието да каже няколко думи за iPad Pro имаше Фил Шилер. Устройството с операционна система iOS разполага с най-големия екран досега и смело може да се подчертае, че е най-мощното и най-производителното.

„Толкова е лек, че можете да го държите в ръцете си по цял ден”

iPad Pro разполага с 12,9-инчов дисплей и пълноразмерна виртуална клавиатура. Дебелината му е същата като при iPad Air (6,9 мм). Екранът на устройството е невероятен, като са налице 5,6 милиона пиксели както при MacBook Pro Retina. Тъч екранът е с размерите на екрана на ноутбука. Освен това е енергоефективен и позволява забавяне на образа с цел съхранение на дълготрайността на батерията.

ipad pro

От Apple са предвидили нов процесор за iPad Pro – A9X, който е 1,8 пъти по-бърз от този при iPad Air 2. Производителността на устройството отваря вратите за разработването на напълно нов тип приложения.

„С 80% по-бърз от лаптопите. 10 часа автономна работа. 4 високоговорителя. Звуковата система се настройва в зависимост от това как държите iPad-а в ръцете си.”

И докато всичко, което изброяваме, се редува на огромния екран в легендарната зала в Купертино, идва още по-интересното, а очакването за представянето на новите айфони нараства неимоверно, предвид видяното до момента.

microsoftИ ето я – физическа клавиатура за iPad Pro. Лека трансформация и специален смарт-конектер за съединение с клавиатурата, чието обявяване се превръща в своеобразна покана за Apple Pencil.

Apple представя стилус!

Благодарение на технология за определяне на силата на натиск, Apple Pencil дава ново поле за възраждане на калиграфията, за създаване на приложения и за нов начин на работа на милиони хора по света. На сцената излиза Кърк Конигсбауер, който ще потвърди тясното сътрудничество между Apple и Microsoft.

В iPad Pro е адаптирано приложение Microsoft Office, позволяващо работа със стилуса и рисуване. Атрактивността достига невиждани върхове, когато Кърк показва как на екрана може да се работи едновременно с Word и Excel.

Следващите нововъведения в iPad Pro идват в насока Adobe. За целта на сцената излиза Ерик Сноудън, като става ясно, че ще бъде достъпна услугата TypeKit.

Следва уникалната програма 3D 4Medical,

която, подобно на приложението за физиотерапевти при Apple Watch, сега е насочена към специалистите и студентите в лечебните занимания и медицинските университети. То позволява да се показват в реално време 3D модели на човешкия скелет и вътрешности. 3D 4Medical предоставя нов начин за комуникация между пациенти и лекари, позволявайки по-нагледно обяснение на заболявания и интервенции.

Освен 12,9-инчов екран, процесор А9Х, 4 високоговорителя, батерия за 10 часа автономна работа, iPad Pro получава 8-мегапикселова камера, модул LTE със скорост до 150 Мб/сек, Touch ID. Цената му започва от 790 долара. Apple Pencil ще струва 99 долара, а клавиатурата – 169 долара. Началото на продажбите е планирано за този ноември.

Apple Pencil, Microsoft Office, Adobe. Какво още?

apple tvApple TV, разбира се.

„Това е златната ера на телевизията.” Тим Кук

„Телевизията тъпче на едно място, докато мобилните технологии са устремени право напред. Време е да направим нещо по този въпрос. Нашата представа за телевизия е проста и дори малко провокативна. Ние вярваме, че бъдещето на телевизията е в приложенията.”

„Светът на телевизията до този момент беше ненарушим. Днес решихме да направим нещо по въпроса. Преходът вече започна. Над 60 % от платените видеа по телевизията се гледат на Apple устройства чрез приложения”.

Запознайте се с пулт с тъчпад за новата Apple TV! Именно на него е възложена грандиозната задача да промени телевизията изцяло. В новия Apple TV ключова роля играят Siri и игрите. Графиката остава същата като досега, а пултът може да се използва и като контролер за игри. За удовлетворение на милионите зрители Apple TV функционира с гласови команди.

Започва да назрява усещане, че няма да имате повод да изключите телевизора си оттук насетне.

Благодарение на Siri, можете да преглеждате цялото съдържание, което се предава по телевизията, а не да прескачате от канал на канал. Тук са: iTunes, Netflix, Hulu, HBO, App Store, Apple Music и много други. Доскуча ли ви? Не е възможно. Научете най-интересното apple tv 2сега: с новата Apple TV ще може да се взаимодейства на напълно ново ниво на комуникация. „Какво каза?” И телевизорът превърта 15 секунди назад. „Покажи ми филмите на Бонд с Шон Конъри” и на екрана излизат възможните опции, сред които да избирате.

„Покажи ми кои актьори участват във филма” – получавате информация за актьорите. Харесва ли ви? Представете си, събуждате се, включвате телевизора и гледате сутрешните новини. Сещате се, че вчера е имало интересен мач, но сте пропуснали заради вечеринка с приятели.

Какво ще направите? Ще попитате Apple TV как е свършил мачът, нали?

С такова устройство няма как да не помечтаете за преживяването, което ще получите, когато става дума за игри!

Според разработчиците на Apple предстои ви да се влюбите в новия пулт, а за категорично овладяване на публиката е направен специален подбор на игри за цялото семейство.

shopНа сцената закрачва Мишел Пелузо. Време е за онлайн пазаруване или по-точно въвеждането на нов термин „магазин на дивана”. С помощта на Apple TV и приложението за онлайн пазаруване Gilt, можете да пазарувате лесно и навсякъде.

В новия Apple TV ще има процесор А8, Bluetooth 4.0, 802.11 ac Wi-Fi с технология MIMO, портове HDMI, Ethernet. В пулта ще има Bluetooth 4.0, жироскоп и измервател на ускорението.

И след всичко това настъпи време за новите iPhone 6S и iPhone 6S Plus. Какво са подготвили Тим Кук и компания можете да прочетете в нетърпеливия ни материал, който подготвихме за вас още вчера.

В заключение ще ви попитаме –

Харесва ли ви реалността на Apple?