Полезни съвети      

Играта около цената на iPhone 6s се завързва

от Лили Георгиева | 08.10.2015 г.

Надпреварата за атрактивна цена на най-новия айфон у нас продължава да се завързва. Големи вериги, мобилни оператори и редица специализирани сайтове за мобилни технологии наддават за вниманието на почитателите на Apple.

Стотици, ако не хиляди са българите, готови да се снабдят с iPhone 6s или iPhone 6s Plus възможно най-скоро. Определено желанието им ще се сбъдне в най-близко бъдеще.

Следващият, влизащ в играта участник, е Мтел – мобилният оператор ще направи своя ход на 9 октомври.

Междувременно,

докато пазарът се обогатява откъм оферти, за купувача се откроява на преден план въпросът за надценката.

България не е кой знае какъв пазар като мащаби, а това означава, че с нас и без нас, Apple няма да отчете съществена разлика в приходите си. Друго е обаче гледището на местните търговци. За тях

iPhone 6s е продукт, който им гарантира печалба.

iphone 6sНад 13 милиона устройства бяха разпродадени още през първия уикенд след пускането на iPhone 6s и iPhone 6s Plus в директна продажба зад граница (на 25 септември т.г.). В Китай напливът за новите айфони бе толкова неочакван, че предварително поръчаните телефони бяха изкупени като топъл хляб. В момента развълнуваните китайци чакат по цял месец, за да вземат в ръце iPhone 6s.

Колко голяма ще бъде опашката в България?

Зависи от цената. А тя варира заради различните опции, които предлага местният пазар.

Месец след премиерата на iPhone 6s и iPhone 6s Plus двата телефона се появиха в магазините в България. Добрата новина дойде от Теленор, който е единственият официален партньор на Apple за iPhone в България.

На сайта на мобилния оператор можете да откриете iPhone 6s на цена между 1450 и 1869 лв. в зависимост от обема на вградената памет. Цената на iPhone 6s Plus пък е от 1650 до 2060 лв. При подписването на договор с Теленор първоначалната цена на устройствата се понижава. Например, при подписването на договор с тарифен план „Нонстоп 49.99”, iPhone 6s 16GB ще ви струва само 729.99 лв. Компанията е предвидила и закупуване на новите айфон на изплащане.

Докато дилемата за нов договор или повече пари в брой вълнува част от потребителите, родните онлайн магазини започнаха да се пълнят с оферти. В сайта за сравнение на цени Sravni.bg

iPhone 6s и iPhone 6s Plus се предлагат на стойност от

1538 лв. до 2504 лв. Сходна е ситуацията в други портали за изгодни оферти, като цената стартира от 1549 лв.

iphone 6s

На 9 октомври Технополис планира специална премиера на iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Като официален партньор, избран от Apple, търговската верига ще предостави възможност за моментално придобиване на новите айфони. Към днешна дата Технополис предлага iPhone 6s на цена от 1509 лв. за 16GB, 1739 лв. за 64 GB и 1969 лв. за 128 GB. Цената на iPhone 6s Plus на свой ред започва от 1739 лв. за 16GB, 1949 лв. за 64 GB и стига до 2169 лв. за 128 GB.

В мрежата на Техномаркет най-обикновеният модел на iPhone 6s, ако ни позволите да се изразим така, се предлага на цена от 1509 лв. Най-скъпият вариант – iPhone 6s Plus 128 GB в розово злато, може да бъде закупен за 2160 лв.

Заключение от всичко изложено до тук – минималната цена на новите айфони започва от около 1500 лв. Можете да слезете под хилядарка, ако се ангажирате с договор с мобилен оператор.

Междувременно конкурентни модели на айфоните търсят своето място под слънцето. Не са малко почитателите на Nexus 6P, Huawei Mate S и Samsung Galaxy Note 5, основни конкуренти на iPhone 6s Plus, и Lumia 950 и Samsung Galaxy S6, когато става дума за iPhone 6s.

6 причини да си купите Galaxy A8

Маркетинговата фраза на Тим Кук – „Единственото нещо, което е променено, е всичко”, изказана на 9 септември, буквално възпламени интереса към айфоните. Тези думи прозвучаха силно и обещаващо, но не се забавиха критиките и оплакванията. Крещящ пример за нещо, което е непроменено, е дизайнът на телефона. А щом такъв малък детайл може да обезсили думите на Кук, тогава възможността – това да не е най-съвършеното устройство на пазара и сред конкурентите да има по-добро, изглежда напълно реалистична.

Източник на снимките: apple.com