Полезни съвети      

Смартфони под 300 лв.

от Лили Георгиева | 06.11.2015 г.

Присъединете се към нас в разглеждането на модели, които, струва ни се, се предлагат на една разумна цена на пазара.

Ако преди време беше трудно да се намери телефон, който да е с добро качество и да предлага широк спектър от функции, добрата новина е, че все повече производители се насочват към пускането на бюджетни модели.

Решихме да съберем на едно място няколко смартфона с цена под 300 лв.

Lenovo A850

На пръв поглед телефонът изглежда едър, но когато го вземете в ръка, това първоначално впечатление изчезва. Lenovo A850 разполага с 5,5-инчов IPS-дисплей. Благодарение на високата точност на цветопредаване, екранът идеално визуализира изображения, можете да играете, да гледате видеа и да сърфирате из интернет. Работи с 4-ядрен процесор с тактова честота 1,3 GHz и позволява да използвате няколко приложения едновременно.

Основната камера е 5MP и е оборудвана с автофокус и светкавица. Според разработчиците, можете да водите разговор в 2G мрежа в продължение на до 28 часа.

BlackBerry Pearl 3G 9105

За компактните си размери това устройство радва потребителите из цял свят с елегантния си дизайн, мощността си и всичките особености, характерни за BlackBerry, включително всички достойнства на електронната поща, обменянето на съобщения, работа със социални мрежи и др.

Един от минусите му е изключително скромният по размери TFT-дисплей – 2,3 инча. Резолюцията на екрана е 360х400 пиксела. BlackBerry Pearl 3G 9105 предлага 3,2 MP камера със светкавица и автофокус. Батерията му позволява да говорите спокойно в 3G мрежа до 5,5 часа.Sony Xperia miro

Вградената памет е скромна – 256 MB, но пък имате възможност за поставяне на microSD карта до 32 GB.

Sony Xperia miro

Смартфонът предлага нелошо съчетание между цена и функционалност. Дисплеят му е малък – 3,5 инча по диагонала, но пък е защитен срещу драскотини. Характеризира се с отлична автономност, необичаен дизайн и предна камера за видеовръзка. Препоръчва се като модел, който би се харесал на млади момичета. Работи под ОС Android, версия v4.0 Ice Cream Sandwich.

Минусите на най-добрите смартфони

Prestigio MultiPhone 4040 DualPrestigio MultiPhone 4040 Dual

Това е един от първите Android-смартфони на Prestigio. Работи с процесор 1 GHz и е снабден с 512 MB оперативна памет. Дисплеят му е 4-инчов с резолюция 800х480. Плюсове: добра чувствителност на дисплея и поддръжка на мултитъч, завиден размер на вградената памет – 4GB, нелоша производителност за класа си. Минус: проблеми в отчетливостта на екрана при слънчев ден.

Samsung Galaxy Pocket

Симпатичен дизайн и компактни размери. Външно този модел повтаря досущ Samsung Galaxy Pocket с една SIM карта. Разполага с непретенциозно голям дисплей – едва 2,8 инча. Резолюцията е ниска, тъй че ако очаквате по-високо качество на изображенията от телефона си, заложете на някой от другите разгледани в този материал предSamsung Galaxy Pocket Dualложения. Камерата е 2 MP.

Кой най-често чупи телефона си? Мъжете или жените…

Извод: ако обмисляте закупуването на този модел за себе си, то вие сте човек, който не се вълнува от гъвкавите възможности на съвременните смартфони. Ако го купувате за дъщеря си – щурата тийнейджърка, която за пореден път е направила дисплея на смартфона си на паяжина, то този модел е идеалното наказание.

Източник на снимките: Lenovo.com, sonymobile.com, prestigio.com, samsung.com