Полезни съвети      

Кой изяжда интернета ви?

от Лили Георгиева | 16.11.2015 г.

Малцина са хората, които разполагат с безлимитен интернет. А когато има поставени граници, добре е да знаем как оптимално да използваме обема на трафика, за да се чувстваме свободни.

В смартфоните са налице няколко фактора, които буквално изяждат интернета ни преди да се усетим. Така както батерията на телефона се разрежда с бесен устрем, така и интернет трафикът има тази неприятна особеност да се „изпарява”.

Един от начините да избегнем използването на предплатения мобилен интернет е като вникнем в потребностите си и осъществим известен контрол.

Кой изяжда интернета ви?

  1. Това са

    различните приложения,

    които изискват постоянно обновяване и работят във фонов режим. Социални мрежи, игри, облачни хранилища, като Dropbox или Google Drive, който държат да синхронизират файловете.

sony xperia c4 1Съветваме ви да намалите количеството на трафика с помощта на Opera Max. Сред функционалностите на това приложения е много полезен мониторингът на количеството на предадените и получените данни от различни програми. Налице е прекрасната възможност да намалите трафика по най-оптимален начин.

Освен това ви препоръчваме да отмените автоматичното обновяване на приложенията в настройките на Google Play. Много по-спестовно е да заложите като изискване обновяванията да стават само при достъп до безжичен интернет.

Със сигурност ви е направило впечатление колко често се обновяват някои приложения на смартфона ви. Вероятно вече сте изтрили някои от тях, именно заради „тормоза”, който ви упражняват. Не се отказвайте от практичните приложения! Работете с тях, но задължително коригирайте настройките.

iOS и Android позволяват да посочите определени приложения да използват данни през интернет, само в случаите на връзка с безжичен интернет.

  1. Никакви

    автоматични възпроизвеждания в социалните мрежи

    – Facebook, Twitter и Instagram!

Huawei Ascend G730 1Определено приложенията на социалните мрежи „изяждат” голяма част от батерията на смартфона ви, но също така не са особено пестеливи и по отношение на интернет трафика. Те като нищо окупират месечния пакет интернет и само за няколко дни можете да изразходвате целия интернет, предвиден за месец. Съветваме ви да изключите опцията за автоматично възпроизвеждане на видео в лентата.

10 смартфона, облечени в метал

  1. Непотребни приложения

Има хора, които както не обичат да си подреждат гардеробите и никога не изхвърлят нищо от хладилника, макар продуктът да наближава праисторическа възраст, така и не изпитват потребност да разчистят

непотребните приложения на телефона си.

Да, обаче те във фонов режим  заграбват от интернета.

  1. Проблемът с честотата

Казват, че честотата на интимните отношения в една семейна двойка е изключително важна и категоричен показател за състоянието на връзката. Да, обаче в противоположна трактовка можем да разгледаме честотата на обновяването на приложенията. Може много да се радвате на приложението за прогнозата за времето (въпреки че Емил Чолаков като че ли е напълно достатъчен, за да ви е забавно, дори когато навън се е извила виелица), но то е сред програмите, които честичко искат да се обновят. Ограничете

претенциите на приложенията

и ще се радвате на бърза скорост на интернета възможно най-дълго време.

  1. Рекламите

Рекламите са други „лакомници” на интернет.

Можете да ги ограничите, като инсталирате AdBlock Plus (ще го намерите в Google Play). Наслаждавайте се на сърфиране из интернет без рекламни съобщения, докато пестите.

Източник на снимките: apple.com, sonymobile.com, huawei.com