Полезни съвети      

Какъв ще бъде LG G5?

от Лили Георгиева | 17.12.2015 г.

Анонсът на LG G5 наближава с всеки изминал ден. По всяка вероятност новият смартфон на южнокорейския гигант ще бъде представен в края на февруари, горе-долу по същото време, когато официално на бял свят ще се появи и Samsung Galaxy S7.

2015 година определено ще бъде запомнена с два модела на LG – G4 и V10. За тях сме ви говорили много и сме убедени, че и в бъдеще ще ги използваме като модели за сравнение. Двата смартфона са отличен избор за всеки потребител, който иска да съчетае стил и функционалност.

Ако си спомняте LG G4 – изкушението, облечено в кожа, разполагаше с 5,5-инчов дисплей с резолюция 2560х1440 пиксела, 16-мегапикселова камера, 3 GB оперативна памет и чип Snapdragon 808. С минимални разлики LG V10 предлага същите характеристики, но пък, както вече знаете, той е с два дисплея.

lg v10

Определено не може да бъде сбъркан! LG V10

По пътя на логиката и имайки предвид излезлите след премиерата на LG G4 (през април 2015 г.) смартфони на конкурентите,

какво можем да очакваме от новия телефон на LG?

Догадките сочат, че той ще бъде показан през февруари, като ще е в магазините от април.

Според слуховете, LG G5 ще бъде с 5,6-инчов дисплей с вече споменатата резолюция – 2560х1440 пиксела. Чипът ще е Snapdragon 820, в който ще има 8-ядрен централен процесор и графика – Adreno 530. Обещано е апаратът да разполага с по-голям обем оперативна памет. По всяка вероятност 4 GB.

lg g4 2На гърба на телефона ще бъде разположена 21-мегапикселова камера, която ще разполага със скенер на ретината на окото. Камерата ще бъде допълнена от система за оптическа стабилизация на изображението и лазерен автофокус. Колкото до предната камера, тя ще е 8 MP. Скенерът на пръстовите отпечатъци остава.

Топ 11 на най-добрите китайски смартфони за 2015 година

LG G4 спечели потребителите с дизайн и кожа, LG G5 възнамерява да покори почитателите на лукса и бизнес класата с

корпус, изработен изцяло от метал в бял и черен цвят.

Това решение не е революционно, но показва как старото се завръща и придобива съвсем нова популярност отново и отново. Ако си спомняте, с метални корпуси едно време бяха Oppo Find и Sony Xperia Z1. Скорошен такъв модел е Huawei P8.

Съчетанието от стъкло и метал ще позволи на LG G5 да стои комфортно сред висококачествените решения на Apple и Samsung, две компании, които категорично залагат на скъпите материали. Този начин на изработка обаче може да наведе на няколко извода: акумулаторът няма да се сваля и няма да има слот за карта памет.

Съдейки по всичко казано по-горе, LG G5 успешно ще се бори за стандарт за флагман на 2016 година.

Източник на снимките: lg.com