Полезни съвети      

Отиваме в Лас Вегас. Какво ще ни покажат на CES 2016?

от Лили Георгиева | 04.01.2016 г.

Технологичните изложения стават все по-притегателни с всяка изминала година. Вече свикваме да виждаме реализирани на практика проекти, които смятахме, че са плод на фантазията на филмовата индустрия.

Тази година изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас ще ни сгрее, напук на студа, който ни скова от началото на годината, още в сряда, 6 януари. Това е първият ден от технологичното изложение!

През последните години CES се превърна във форум, на който бяха оповестявани тенденциите в потребителската електроника за години напред. Част от тези тенденции се оказаха вярни, а други – не. Истината е, че редица продукти, които виждаме да подиумите по изложения, не намират своята реализация. Въпреки това апетитът на човечеството към виртуалната реалност, телевизията с висока резолюция, смартфоните, смарт часовниците и автономните превозни средства не може да бъде заситен.

Очакваме да видим новости от производителите във всяко едно отношение.

ces 2015

Разбира се, не всички ще сложат картите на масата още през януари, но осмелилите се ще дадат тон на следващите събития, от които ни делят само седмици.

През 2016 година CES не на шега ще се превърне отчасти в блестящо автомобилно шоу, освен това производители на телевизори ще се надпреварват да ни убедят да си купим по-нови устройства, а смарт къщите все повече ще се приближават към реалността.

На изложението ще можем да видим какво са успели да постигнат Apple и Google в тази насока. Свое място ще имат смартфоните, смарт часовниците и всякакви устройства, които технологичните компании смятат, че могат да улеснят живота ни – виртуална реност, камери, дронове, лаптопи и т.н.

Макар повечето големи производители на смартфони да са планирали премиерите на най-новите си модели за по-нататък през годината, има какво да се види и на CES 2016. Сред наблюдаваните са Alcatel Onetouch, ZTE, and Huawei.

F 015 Mercedes

Какво да очакваме от Huawei? На изложението е напълно вероятно Mate 8 да бъде представен на западния свят. Има слухове, че компанията има намерението да внесе устройството в САЩ. Дебюта си в Америка предстои да направи и серията Honor на Huawei. Сред очакваните продукти са Honor 5x, Honor 6 Plus, and Honor 7.

Следващият голям проект на Samsung са Galaxy S7 и S7 Edge.

Миналата година на технологичното изложение в Лас Вегас Sony представи Xperia M4 Aqua и Z4 Tablet, затова вероятността да се появи нов смартфон не е никак малка. Иначе безусловно компанията ще покаже силата си в сферата на телевизорите, плейстейшън игрите и друга потребителска електроника.

Шансът LG да пропусне представяне на нов смартфон, според анализатори е голям. Затова от изложението, стартиращо в сряда, очакваме да видим нововъведения в аудио продуктите, аксесоарите, телевизорите и т.н.

ces 2015 1

Какъв ще бъде LG G5?

Ще видим ли ZenFone 3 на CES 2016? Въпрос на време, за да се изясни този въпрос. Ако смартфонът се появи на изложението, напълно възможно е той да бъде с нов процесор и с оперативна памет поне 4 GB.

Според слуховете компанията ZTE е подготвила премиера за Nubia Z11. Официално потвърждение обаче отсъства.

И това не е всичко.

CES 2016 със сигурност ще изненада скептиците. Както споменахме вече, тази година форумът ще се превърне в истински автосалон. Няма да ни занимаят само с умни изобретения, а с истински коли!

Очакват ни още най-новите тенденции при камерите и дроните, а също така и над 70 % повече площ (сравнено с миналата година) за роботи! Ще има нови продукти от САЩ и дроиди от Франция.

Най-големите имена във видеострийминга няма до пропуснат форума в Лас Вегас – Netflx и YouTube категорично ще са в епицентъра на събитията.

Източник на снимките: cesweb.org