Полезни съвети      

10 смартфона, облечени в метал

от Лили Георгиева | 15.01.2016 г.

Здравината на телефона е една от подценяваните характеристики от потребителя.

Никой не очаква да счупи телефона си след ден-два, поради невнимателно изпускане, и това е напълно логично. Ако всеки се страхуваше, че ще потроши всичко, до което се докосне, вероятно най-използваният продукт щеше да бъде памукът.

В днешния ни материал ще се спрем на 10 примера за смартфони, облечени в метал. Металният корпус гарантира здравина, контактът с кожата е приятен, а възможностите за иновативен дизайн са много.

Стилната външност на HTC One M9, качествената изработка, металният корпус от алуминий и удароустойчивото стъкло, покриващо лицевата част на телефона, го превръщат в едно от най-защитените на пазара.

HTC one m9 2

Под корпуса лежат 8-ядрен процесор Snapdragon 810, видеочип Adreno 430, 3 GB оперативна памет и опция за вградена памет до 32 GB. Основната камера е 20 МР, а обемът на акумулаторът предполага автономна работа на висота – 2840 мАч.

Новите айфони са изработени от авиационен алуминий. Скенерът за пръстови отпечатъци взаимодейства с актуалната в последно време технология Touch ID второ поколение, която позволява на телефона да реагира мигновено и да обработва бързо команди.

Под стабилния корпус на iPhone 6s и iPhone 6s Plus лежи патентова разработка на Apple – 4-ядреният процесор A9. Макар ядрата да са само 4, мощността им не отстъпва на процесорите на другите производители. На пазара са достъпни версии на айфоните с 16, 64 и 128 GB вградена памет. Оперативната памет съставлява 2 GB.

iphone 6s 1

Предният панел на Huawei P8 е изработен от стъкло, а задният – от неръждаема тънка стомана. Дисплеят е 5,2-инчов.

Смартфонът работи с 8-ядрен процесор Kirin 930. Разработчиците са предвидили 16 GB вградена памет и 3 GB оперативна памет. Двете камери са съответно – основна 13 МР и предна 8 МР. Капацитетът на акумулатора е 2680 мАч.

Huawei P8 1

Друг смартфон от 2015 година, който може да се похвали със здравина, е Samsung Galaxy A7. Корпусът му е метален, а

5,5-инчовият дисплей е защитен с калено удароустойчиво стъкло.

Компанията е заложила на 8-юдрен процесор Exynos 5430. Предвидени са 2 GB оперативна памет и16 GB вътрешна памет. Капацитетът на батерията е 2600 мАч.

Samsung Galaxy A7 1

За да не понижи способностите на смартфона да улавя сигнал, ZTE решава да създаде телефон, който е изработен от метал и пластмаса едновременно. Става дума за Blade X7. Благодарение на закръглените ъгли на устройството, които са изработени от метал, той също е устойчив на падане и ще ви спести негативните емоции, ако го изпуснете.

Blade X7

Под корпуса на Blade X7 лежи процесор MediaTek MT6735 с тактова честота 1,3 гигахерца. Оперативната памет е 2 GB, а вътрешната – 8 GB. Капацитетът на батерията е 2200 мАч.

Xiaomi Redmi Note 3 е поредният смартфон от миналата година, който обещава здравина и устойчивост. Корпусът е от алуминий, а екранът е покрит със защитно стъкло. На лицевата му страна са разположени леки издатини, чиято функция е да предотвратят директния контакт на дисплея с повърхността в случай на падане.

Xiaomi Redmi Note 3

Специално внимание заслужава батерията на Xiaomi Redmi Note 3. Тя е с капацитет 4000 мАч. Под корпуса лежи 8-ядрен процесор MediaTek MT6795.

Elephone M3 не е от смартфоните висок клас, но въпреки това изработката на корпуса му се състои изцяло от алуминий. Освен това 5-инчовият дисплей е покрит със защитно стъкло 2.5D.

Elephone M3

Телефонът работи с 8-ядрен процесор Helio P10, графичен ускорител Mali-T860 и 2 GB оперативна памет.

Телефоните, за които нямамe търпение през 2016 г.

Ще познаете Sony Xperia Z5 Premium по огледалния ефект на задния капак. Този смартфон не е изработен от алуминий, а от гладка неръждаема стомана. За да подсилят удароустойчивостта на произведението си, от Sony са отделили специално внимание на ъглите на корпуса. Те умеят да убиват енергията от удар, благодарение на конструкцията си.

xperia Z5 Premium

Xperia Z5 Premium работи с познатия процесор Snapdragon 810, графика Adreno 430 и 3 GB оперативна памет. Капацитетът на батерията е 3430 мАч. Допълнителен бонус е технологията за бързо зареждане QuickCharge 2.0.

Meizu влиза в Топ 10 на най-популярните смартфон компании в Китай за миналата година. Затова напълно логично е да очакваме надежден и безопасен телефон и от този производител.

Надеждността на Meizu MX5 е гарантирана от корпус, изработен от сплав сив алуминий. В основата му лежи 8-ядрен процесор Helio X10 с тактова честота 2,2 гигахерца. Устройството се продава в три варианта с вътрешна памет – 16, 32 и 64 GB. Капацитетът на батерията е 3150 мАч.

Meizu MX5

Още един смартфон, който съчетава метал и пластмаса, за да гарантира високо ниво на улавяне на сигнала. Lenovo Vibe P1 разполага и с дисплей, надеждно защитен с Gorilla Glass 3.

lenovo vibe p1 12

Най-тънките смартфони на 2015 г.

Под корпуса лежат процесор Snapdragon 615, графически ускорител Adreno 405 и 2 GB оперативна памет. Капацитетът на батерията е 5000 мАч! Този показател гарантира до 2 дни автономна работа при активно потребление.

Източник на снимките: samsung.com, zte.ru, apple.com, htc.com, lenovo.com, meizu.com, sonymobile.com, elephone.cc, mi.com