Полезни съвети      

Смартфони за делови хора

от Лили Георгиева | 11.04.2016 г.

Знаете ли кои са марките смартфони, които се определят като идеални за делови хора? Преди да ви ги представим ще припомним, че преди години за такъв тип телефон се смяташе BlackBerry. С развитието на технологиите и предпочитанията на потребителите обаче статусът на този производител се промени и днес повечето модели в ръката на деловия човек е представител на Android семейството.

В нишата на бизнес потребителите се борят няколко големи компании. Тук стоят имената на Samsung, Apple, HTC и още няколко, за които ще стане дума след малко.

Всяка една от тези компании предлага на пазара модели, които по своите характеристики да обхванат всеки един потребител, независимо от сферата, в която работи, и начинът му на живот.

Да разгледаме моделите за делови хора:

1/ Lenovo K80M

Няколко са причините, поради които този смартфон да ви направи впечатление. Достъпната цена не е водещата.

Първо, Lenovo K80M се характеризира с нелоши характериситики и е изключително удобен за употреба от делови хора. Предлага 4 GB оперативна памет, което е рядкост. За съхраняване на документи и друг тип информация разполагате с 64 GB вътрешна памет и достъп до облачно хранилище.

Смартфонът работи с 4-ядрен процесор от Intel Atom Z3560 с чeстота 1.8 гигахерца.

Размерът на екрана е напълно задоволителен, че и отгоре. 5,5-ичнов Full HD!

На разположение имате също така 13-мегапикселова основна камера и 5-мегапикселова предна камера. Батерията е с капацитет 4000 мАч.

2/ Apple iPhone 6s/6s Plus

iphone 6s 1

Новите айфони на Apple са продукт, който могат да си позволят хората с пари и които се целят в определен стил.

iPhone 6s Plus предлага 5,5-инчов екран и един от най-мощните процесори в момента на пазара – A9. Това означава, че данните ще се предават с изключително бърза скорост. Този телефон няма да ви огорчи. Корпусът му е от алуминиева сплав, която обикновено се използва в авиацията и аерокосмическата промишленост.

Сред плюсовете се нареждат още операционната система iOS 9, гласовият помощник Siri и много други полезни приложения и технологии, като Touch ID, 3D Touch и т.н.

3/ Samsung Galaxy Note 4

samsung galaxy note 4 2

Ако искате да спестите някой лев, можете да заложите на друг бизнес модел телефон – Galaxy Note 4. Фаблетът представлява идеален телефон, ако сте почитатели на мултизадачността. Екранът е с диаметър 5,7 инча, оперативната памет е 3 GB.

Като телефон за делови хора този модел може да ви зарадва с това, че показателят автономна работа е на ниво. Това е важно, когато говорим за бизнес. Освен това разполагате с възможността да увеличите размера на вътрешната памет с помощта на карта памет. Това е причината, поради която поставяме Note 4 пред Galaxy S6.

„За“ този модел работят и характеристики като отличен дизайн, качество на материалите, практичност. S Pen!

4/ Samsung Galaxy S6/S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge resized

Говорим за вълка, а той в кошарата. Galaxy S6 е максимално адаптиран за деловите хора. Разполага с инсталирани приложения Microsoft Office и предлага оригинална защита на данните на потребителя.

Смартфонът е създаден от стъкло и метал. Изглежда стилен и скъп.

5/ BlackBerry Classic

blackberry classic bold

Макар популярността на BlackBerry да е понамаляла, този производител продължава да създава продукти, насочени към деловата сфера. Телефонът не е голям, но достойнствата му са много.

BlackBerry Classic се характеризира с квадратен сензорен екран с резолюция 720х720 пиксела, неголям сензорен панел и батерия, която издържа 22 часа работа с едно зареждане.

6/ BlackBerry Priv

Ако търсите телефон с класически елементи, това е вашият модел. Тук виждаме съчетаване на Android с физическа клавиатура, гарантирана безопасността на личните данни и редица други флагмански характеристики.

7/ Microsoft Lumia 950/950 XL

Microsoft Lumia 950 3

Това са най-добрите модели, работещи с Windows 10 – най-новата версия на операционната система.

Сред безценните качества на телефоните е възможността да ги превърнете в пълноценен компютър.

Потребителят разполага с 20-мегапикселова камера, 3 GB оперативна памет, 32 GB вътрешна памет с поддръжка на карта памет и др.

Източник на снимките: apple.com, microsoft.com, samsung.com, blackberry.com, sonymobile.com