Полезни съвети      

Китайски телефони, които досущ приличат на айфон

от Лили Георгиева | 24.06.2016 г.

Авторско право върху идеи няма, затова компании от цял свят практикуват и развиват умението грамотно да копират, без това да провокира правни сблъсъци.

На съвременния пазар можете да откриете изобилие от модели телефони. Ако търсите уникален дизайн, често можете да останете разочаровани. В такива случаи начин да разчупите нещата предлагат различните калъфи.

И понеже споменахме дизайн, няма как смартфон като iPhone 6s например да не бъде почетен чрез пускането на пазара на модели на други компании, които досущ приличат на него.

Днес сме се заели с тази задача. Да откроим няколко смартфона. Дори да не харесвате айфоните, дизайнът им може да ви допада.

Oppo F1 Plus

Oppo F1 Plus

Първият заподозрян е Oppo F1 Plus. Красив е, нали? Липсва му нещо обаче. Забелязвате ли кое? Ябълката на задния панел!

Ако търсите пример за поговорката „По дрехите посрещат, по ума изпращат”, този смартфон може да ви послужи добре. Той е доказателство, че външният вид може да лъже. Въпреки привлекателното си „облекло”, претенциите за усъвършенствате към Oppo F1 Plus могат да са много. За всеки случай информираме, че HD резолюцията на 5-инчовия екран веднага подсказва за какво иде реч. Колкото до 13-мегапикселовата камера, тя никак не е способна да се конкурира дори с модел като iPhone 5s.

Lenovo S90

Lenovo S90

Този смартфон излезе на пазара през 2014 година и успешно се нареди сред моделите, които напомнят на iPhone 6. Добрата новина при него е, че изключително достъпната цена пасва идеално да добре подбрания външен вид. Освен това потребителите имаха възможност да разполагат с „розово злато”.

Искате смартфон за игри? Избирайте!

Разработчиците на Lenovo S90 направиха и още нещо. Те предложиха по-голям дисплей. Смартфонът разполага с 5-инчов дисплея срещу 4,7 инча при оригинала.

ZTE Blade S6

ZTE Blade S6

ZTE е умела компанията, която успя едва ли не да пусне клонинг на iPhone 6 още преди да излезе оригинала. Под корпуса на този приятен на външен вид телефон лежи процесор Snapdragon 615, снабден с 2 GB оперативна памет.

Подобно на предишния модел ZTE Blade S6 върви с 5-инчов дисплей, което отново не може да се оцени като недостатък. Напротив, съвременните потребители няма да се откажат от по-голям дисплей.

Meizu Pro 6

Meizu Pro 6 1

Този смартфон е признат за най-добро копие на iPhone  6s. Огледайте го добре. Действително представлява качествено изработено устройство, което в много отношения дори превъзхожда вдъхновението си.

Много от функциите и дизайнерските елементи са сходни с тези на познатия айфон. Най-забележителната прилика е т.нар. функция 3D Press, която позволява да се разпознава силата на натиск върху екрана. С други думи технологията копира тази на 3D Touch в iPhone 6s.

ZTE Blade X7

ZTE Blade X7

При този модел на ZTE виждаме тънък метален корпус, закръглени ъгли, подобна на тези при iPhone 6, аналогично разположение на колонките и входовете и др.

Можете да различите двата телефона отдалече по отсъствието на линията над модулите на антената. Разбира се, отсъства и ябълката.

ZTE Blade X7 предлага на потребителя 2 GB оперативна памет срещу 1 GB при iPhone 6. Освен това е по-лек с 9 грама. Диагоналът на екрана е 5 инча срещу 4,7 инча при айфона. Скенер за пръстови отпечатъци няма, но това не е функцията, която кой знае колко да влошава профила му.

Източник на снимките: oppo.com, lenovo.com, zte.com.cn, meizu.com