Полезни съвети      

Как да отслабнете успешно това лято

от Лили Георгиева | 28.06.2016 г.

Често специалистите по диетично хранене и фитнес инструкторите ни казват, че за да отслабнем и да постигнем желаната фигура,

трябва да променим начина си на живот.

Например да се откажем от любимата закуска с препечени филийки и да минем на бъркани яйца.

Това може да бъде обезкуражаващо. Затова предлагаме да направите следното: след като не можете да се ограничавате откъм храна, тогава започнете да се движите повече.

Добрата новина е, че съвременните технологии позволяват да изпълните този план успешно и дори ви мотивират да надскочите резултатите, които сте си поставили.

Днес ще поговорим за няколко начина да стопите излишните мазнини по тялото си. Време  да отслабнете успешно това лято!

Фитнес гривните представляват отличен съюзник в борбата с килограмите. Освен това на пазара можете да откриете разнообразни модели на цени по джоба. Любопитни модели са чаровната фитнес гривна Samsung Charm, почти незабележимата Razer Nabu X, мултифункционалната Garmin Vivosmart, семплите MyKronoz ZeCircle и MyKronoz Zefit и много други.

MyKronoz ZeCirclе

Всички тези фитнес устройства са предназначени не просто да изчисляват колко стъпки изминавате дневно, колко калории горите и какво е качеството на съня ви, но и могат да взаимодействат успешно със смартфона ви.

Някои от тях поддържат функциите да известяват при ново съобщение, ново електронно писмо, събития в календара, будилник/таймер, повиквания/неприети повиквания, уведомления от социалните мрежи и информация за състоянието на батерията.

Друг начин да стопите излишните тлъстинки в коремната област и да изваете дупето са смарт часовниците. Всяка година смартфон производителите се конкурират да предлагат разнообразни нови функции към тези устройства, поставяйки употребата на телефона на второ място. Някои от вас може да се стреснат при тези думи, но е факт – някои смарт часовници са толкова мултифункционални, че спокойно можете да оставите телефона си заключен в шкафчето на съблекалнята и да не поискате да го докосвате поне час!

Изключително красив модел е смарт часовникът Samsung Gear S R750. Можете да научите повече за него и да се възхитите на формата му в специално посветено ревю.

Samsung Gear S R750 2

Преди на пазара да излезе новият Apple Watch, можете да се запознаете с характеристиките на настоящия модел. Удивителен смарт часовник, който няма да ви накара да съжалите нито за момент.

Вниманието ви заслужават още Alcatel One Touch Wave и  LG Watch Urbane.

lg watch urbane 2

Веднъж щом се снабдите с устройство, което да следи физическото ви представяне, време е да направите още две неща.

Първото е да изберете мобилни приложения, които проследяват процеса на постигане на целите ви и дори ви съветват как да процедиране в една или друга ситуация.

А второто кое е?

Разбира се, че трябва да решите как ще тренирате. Лято е и можете да използвате продължителността на светлата част на деня за разходки из града. През свободното време можете да организирате активни групови занимания с приятели – волейбол, футбол, тенис, баскетбол и др. Ако пък обичате водата, задължително се отдайте на водни спортове!

Ако ви зове колелото, давайте смело. В града има все повече места, на които са изградени велоалеи. Ако ще карате в горещините, отдайте предпочитание на парковете – там има доста сянка и свеж въздух!

Източник на снимките: lg.com, samsung.com, mykronoz.com