Полезни съвети      

Устройства, които ще направят лято 2016 незабравимо!

от Лили Георгиева | 01.07.2016 г.

Лятото е време за осъществяване на мечти. Всяка година се отправяме към курорт, на село, на вилата или пък на пикник с приятели. Можем да продължим в същия дух.

Едно е факт обаче: всеки път целта ни е да натрупаме нови впечатления, да изпълним идеи и желания, които след това ще заместим с нови.

За да улесним и подпомогнем осъществяването на летните ви планове, решихме, че можем да обърним поглед за помощ към съвременните технологии.

Съществуват най-различни джаджи, които са предназначени за свободното време на човека, а и не само.

Готови ли сте да откриете своята находка за лято 2016?

Микрокамера Podo

podo

Тази Bluetooth-камера е с размери като на монета. Можете да я прикрепите към всяка повърхност. Камерата умее да прави 8-мегапикселови снимки и да транслира 720p-видео на iOS- и Android-устройства.

С нейна помощ можете да правите селфита, да общувате с приятели чрез видеочат и дори да изследвате с интерес живота на домашните любимци, докато ви няма у дома.

7 начина да направите дома си „смарт“

Освен това Podo може да се използва като следящо устройство – можете да наблюдавате дома си и да гарантирате сигурността му, докато сте на почивка.

Смарт термометър iGrill

igrill

Устройството iGrill е разработено специално за онези от вас, които не искат постоянно да търчат до грила, докато се приготвят шишчетата и пържолките.

Идеална джаджа по време на Европейското първенство по футбол!

Този умен термометър може да бъде следен чрез приложение на смартфон или таблет. Така без проблем ще следи за готовността на мръвката.

В iGrill са вградени 2 датчика за температура.

Преносим спийкър Turtle Shell 2.0

Turtle Shell 2.0

Акустичната система Turtle Shell 2.0 е специално разработена за използване извън стените на дома. Можете да й се насладите в парка, на вилата или пък на плажа.

Корпусът е удароустойчив и водонепроницаем. С едно зареждане можете да слушате музика до 16 часа.

В качеството на бонус разполагате с вграден микрофон, т.е. можете да отговаряте на повиквания на телефона.

Умната джаджа iSwimband

iswimband

Ако това лято отивате на море с деца, струва си да помислите за сигурността им. iSwimband ще ви спести излишни вълнения.

Това устройство се слага на главата на детето, можете също така да го прикрепите към очилата за подводно плуване. То определя колко време детето се намира под водата. Разработено е специално за малките плувци, които по цял ден може да не излязат от водата.

Устройството се синхронизира със смартфона на родителя. Ако детето престои повече от нормалното време под вода, ще чуете аларма.

Радиусът му на действие е 30 метра.

Фитнес тракер

fitbit blaze3

Много пъти сме ви разказвали за ползата от тези устройства. През лятото фитнес тракерът ви е по-необходим от всякога.

  1. Защото можете да се похвалите на приятели и роднини, а защо не и на фитнес треньора, че редовно тренирате и дори постигате рекордни резултати.
  2. Защото ви стимулират да водите възможно най-пълноценен начин на живот през най-якото време от годината – лятото!
  3. След това ще използвате фитнес тракера през зимата – едно дълго тримесечие, в което заседяването в офиса може сериозно да повлияе на обиколката на талията ви.

„Безкрайната” бутилка с вода Fontus

fontus

Това устройство може да стане незаменим спътник на всеки човек, който обича да пътешества из отдалечени места и постоянно се нуждае от запаси от чиста питейна вода.

10 приложения за планинарите

Устройствата Fontus Airo и Fontus Ryde са способни да „произвеждат” вода от въздуха и светлината. Процесът е елементарен: въздухът се охлажда във вътрешността на капачката на устройството, след това кондензът попада в бутилката и преминава през процес на филтрация.

Fontus Airo работи със специална слънчева батерия, докато Fontus Ryde се прикрепва към рамата на велосипеда и събира въздух автоматично, без да се нуждае от допълнителен източник на захранване.

Зарядно устройство FlameStower

flamestower

Вероятно вече сте свикнали да носите със себе си резервни батерии, когато сте далеч от електрическа мрежа. Липсата на ток обаче е компенсирана с наличието на огън на дърва, а FlameStower се нуждае точно от това!

Стига да не го пускате в огъня, той ще се зарежда безпроблемно през нощта, черпейки енергия от „скарата”!

Джаджата се състои от метални пластини, които се нагряват от огъня, и специален съд с вода. Именно разликата в температурата на водата и на пластините се използва, за да бъде произведено електричество.

За 2 часа можете да заредите напълно iPhone 6.

Източник на снимките: podolabs.com, idevicesinc.com, outdoortechnology.com, indiegogo.com, fontus.at, stowerenergy.com, fitbit.com