Полезни съвети      

11 иновации, които ще предопределят живота на децата ни

от Лили Георгиева | 05.07.2016 г.

През последните дни за Англия се заговори активно по други причини, а нашата е по повод обнародвани резултати от изследването на английската рекламна агенция London & Partners. От Агенцията са попитали малко над 2000 души за техните очаквания относно бъдещето. Конкретно за начина, по който ще живее човекът през 2036 година. След само 20 години!

По-голямата част от въпросите били посветени на иновации в технологиите и значението им за човешкия живот. Ето какво смятат англичаните за бъдещето, което ни очаква.

  1. Дроновете ще са нагърбени със задачата да носят храна

1

В момента компании от световна величина, Amazon и Google например, се занимават с разработването на дронове, които да доставят различни стоки.

  1. Безпилотните коли ще станат основно средство за придвижване

2

През 2036 година англичаните очакват количеството на безпилотните коли да надхвърли това на обичайните автомобили. По този начин можем да си обясним жестокото съперничеството между Apple, Google, Tesla, Uber и китайската Baidu на този пазар.

18 забележителни телефона, пуснати на пазара от началото на годината

Според изданието Business Insider към 2020 година, т.е. до 4 години, на пазара ще има около 10 милиона безпилотни автомобили.

  1. Технологиите ще помагат на хората да се усъвършенстват

Недалеч е времето, когато човешкото тяло ще съдържа в себе си различни миниатюрни устройства. Става дума за биохакинг – т.е. усъвършенстване на телата.

  1. Човечеството ще забрави книжните пари

3

За това отдавна се говори. Книжните пари ще отиват в историята. Все повече са онлайн системите, които предлагат такъв начин на разплащане.

Експерти предполагат, че младите хора най-лесно ще се откажат от книжните пари.

  1. Ще започне клонирането на хора

4

Малко над половината анкетирани в проучването на английската рекламна агенция смятат, че все повече се доближаваме до онзи момент, в който клонирането на хора ще е факт.

  1. Медицинското обслужване ще се осъществява във виртуални кабинети

И ние неколкократно сме ви представяли възможностите на новите технологии, когато става дума за здравеопазване. Според англичаните съвсем скоро лекарите ще общуват с пациентите посредством уеб камера, електронна поща и телефон.

9-те енергийни източника на бъдещето

Възможно е дори пациентът да си слага шлем за виртуална реалност, да седи удобно на канапето у дома и да получава консултация от лекар.

  1. Човешки органи ще се принтират с 3D принтери

5

Активно върви разработването на такъв тип принтери, които ще могат да използват вместо мастило живи клетки. Ако пробивът бъде налице, няма да има нужда от донорски органи.

  1. Облеклото ще е свързано в интернет

Любопитно пожелание имат англичаните. Те смятат, че в бъдеще време ще можем да открием изгубен чорап като го потърсим в Гугъл.

Според Forbes около 10 млрд. аксесоара и дрехи в близко бъдеще ще получат достъп до интернет. Така ще може да се проследява тяхното местоположение. Край на изгубените вещи!

  1. Роботи ще управляват големите компании

6

Възможно е машини с изкуствен интелект да бъдат нагърбени със задачата да управляват големи компании. Те нямат емоции, обективно гледат на бизнеса и са хладнокръвни.

  1. Ще има летища, от които можем да излетим в Космоса

Все повече изобретения и надежди са свързвани с овладяване на космическото пространство. Мнозина мечтаят да се реят из далечни вселени.

НАСА заедно с компанията Boeing се занимава активно с разработването на апарати, които ще позволят на обичайните хора да се разхождат из околоземната орбита.

  1. Виртуалното приятелство е бъдещето на човешките отношения

Днес използваме виртуалното пространство, за да поддържаме отношения с приятели, колеги, роднини и непознати. Според англичаните този начин на общуване ще замени напълно реалните приятели и любовници.

Новите технологии ще са способни да реконструират образа на починал близък и дори да възпроизведат неговия характер, базирайки се на активността му в социалните мрежи и др. източници.

 

Е, харесва ли ви светът, в който ще живеят децата ви?

Снимки: pixabay.com