Полезни съвети      

Спортът става по-вълнуващ с Apple Watch Sport 38mm

от Лили Георгиева | 05.07.2015 г.

Потребността на съвременния човек да следи физическата си активност е може би уникална като феномен. Надали е имало друго време, в което хората до такава степен, както днес, да са се вълнували точно колко километра са пробягали, какъв е сърдечният им ритъм, колко калории са изразходвали, как точно изглежда маршрутът, който са изминали, и т.н. Въобще, от гледна точка на днешния ден е изключително важно тренировката ни да бъде онагледена с нещо повече от потни дрехи и вземане на душ. Данните, които можем да извлечем от процеса, са сякаш най-вълнуващото.

Нека да разгледаме какво ни предлага Apple Watch Sport. Часовникът, който е предназначен за активно спортуващите хора.

Да започнем с фона. Apple ни предоставя две възможности. Първо, използване на списъка с песни, заредени на айфона ни. Второ, в часовника разполагаме с 2 GB памет. Отивате в залата да тренирате, но сте оставили телефона си в шкафа. Имате ли проблем? Не. Можете да слушате песните в паметта на часовника си без разсейване, защото съобщенията, напомнянията и известията в социалните мрежи са затворени в шкафчето. На пътечката за бягане сте само вие и вашият Apple Watch.

apple watch sportКато част от интелигентното устройство,

приложението Activity

също е с вас. То отброява стъпките ви, изгорените калории, изминатата дистанция, продължителността на активното и неактивното поведение на собственика на Apple Watch. Постоянно пребиваващият с вас часовник на Apple не ви позволява да пренебрегвате физическото си състояние. Той замерва пулса ви, записва постиженията ви и ви предоставя възможност да ги проучите на спокойствие и на по-нагледно устройство – айфона ви.

За тези от вас, които предпочитат

тренировките на открито,

Apple Watch Sport разполага с навигация. Обличате удобно облекло, обувате обувките за продължително ходене и задавате на телефона си отправната точка. Избирате пешеходна навигация и маршрутът „попада“ на часовника ви. Периодически го поглеждате и той ще ви отведе до желаното място. А когато решите да споделите нещо с близък човек, използвате менюто Friends. В него разполагате с достъп до най-използваните контакти. Като собственик на Apple Watch можете да изпратите съобщение или да позвъните, да споделите собственоръчно направена снимка или пък да информирате личния си лекар за честотата на сърдечния ви ритъм.

apple watch sport 1Обичате ли да плувате? Да?

Вярно е, че Apple Watch Sport отговаря на стандарт IPX7, който изисква от устройството не само да е защитено от проникване на прах, но и да може да пребивава под вода на дълбочина един метър в срок до половин час, но ви препоръчваме да не провокирате границите на възможностите на часовника. От Apple настоятелно препоръчват потребителите да избягват потапянето във вода.

Часовникът Apple Watch Sport е устойчив на въздействието на влага и напръсквания, но не е водонепроницаем. Можете с увереност да го използвате по време на тренировка и да го носите на ръката си докато вали, но в никакъв случай не го потапяйте във вода.

Garmin Vivosmart съчетава фитнес гривна и смарт часовник

Да обърнем внимание и на батерията на часовника.

Ако сте активно спортуващ човек, със сигурност ви вълнува темата за това колко дълго време можете да използвате Apple Watch Sport, преди да се наложи да поставите да се зарежда. Часовникът се зарежда напълно за около два часа с предоставеното от компанията магнитно безжично зарядно устройство. В качеството си на часовник устройството може да работи без прекъсване цели два дни, но при средно натоварване жизнеността му стига за около 18 часа.

Източник на снимките: apple.com