Полезни съвети      

Минусите на най-добрите смартфони

от Лили Георгиева | 20.10.2015 г.

Прелистваме страниците на списание Stuff и попадаме на класация на най-добрите смартфони на пазара в момента. Хубаво, много хубаво – такива са размислите ни, докато погледът ни преминава през познатите имена. Всеки един телефон е впечатляващ сам по себе си, а събрани заедно направо са непосилни.

В този момент ни хрумва идеята… Хубаво, хубаво, ама колко да е хубаво. Все трябва да има минуси, някакви кусури, несъвършенства!, които да ни накарат да изберем единия смартфон пред другия. Или пък просто да натрупаме материал за злорадстване и коментари.

Започваме.

Samsung Galaxy S6, какво ти има?

Samsung Galaxy S6 Edge resized

Отстъпление назад представлява несменяемата 2550mAh батерия. Ядове може да ви провокира и отсъствието на слот за microSD карта.

Сред отсъстващите членове на екипа е защитата срещу влага. Имаше я при Samsung Galaxy S5, а сега защо я няма? В тази компания някой мисли ли за последствията!?

Samsung Galaxy S6 Edge, и ти ли?

И тук слотът за microSD карта е мираж. Макар на пръв поглед потребителят да е подсигурен с доста памет на телефона, винаги може повече (Нали, Мечо Пух?). Особено неприятна е тази новинка за хората, свикнали да боравят с допълнителна памет.

Батерията не се маха. Няма FM радио. Няма защита срещу вода и прах, а това означава, че трябва да върнете на дневен ред стриктните си хигиенни навици.

Дизайнът му не е нов и прилича досущ на Apple iPhone 6.

LG G4 – още един хванат в крачка

lg g4 2Достойнствата му са много, но покрай тях забелязахме и още нещо… недостатъци. Точно така!

Не разполага с последна версия процесор Quad Core – а за този ценови клас това е направо престъпление.

И тук защитата от влага е сметната за излишна. Т.е. престанете да се къпете с него. Не и в банята с LG G4! Повече не!

Колкото до автономната работа, прилично поведение, но щеше да бъде къде-къде по-добре, ако беше неприлично. Понякога излизането от нормата е плюс, нали?

Дойде редът на Apple iPhone 6s

iPhone 6s

Както знаете, новият айфон умее да прави снимки и видеа с изключително високо качество. Дотук добре. Къде е тогава по-голямата памет, на която да се записват те? Даваме пример, записването на 4К видео изисква два пъти повече място, отколкото на 12 МР снимки.

И тук сред минусите е скромният живот на батерията. Скромен айфон, нескромна цена.

Смартфон проблясъците през 2015 година

Има още неща, върху които да поработиш, убиецо на флагмани (OnePlus 2)

Не поддържа бързо зареждане, а има страховита батерия – 3300 mAh.

Възможно е да сте се влюбили в OnePlus One. Тогава срещате любовта си за втори път в лицето на OnePlus 2, тъй като в дизайна отсъства каквото и да било съществено изменение. Е, да, рамката е метална, но не можеше ли нещата да се попроменят много повече. Че кой в суперпотребителски настроеното ни общество „прави любов” два пъти с един и същи модел телефон? Почитателите на Apple?

Следващият! HTC One M9 Plus

HTC One M9 Plus

Цената! Цената! Погледнете цената. Освен това камерата не е снабдена с OIS Teknologo и батерията не може да се маха. Драма, драма…

И накрая, Sony Xperia Z5 Compact

sony xperia Z5 compact

Някъде прочетохме, че този модел е идеален за онези потребители, които мразят да работят с телефона си с две ръце. Любопитно заключение, признаваме.

Сред недостатъците му са отсъствието на USB type C, по-малко RAM памет от очакваните 3 GB и, на трето място, екран, който не отговаря на цената му. Разполага с 720p HD вместо с поне 1080p Full HD.

Искаше ни се след разглеждането на недостатъците на тези смартфони, край нас да се стели перушина (защото сме ги разпердушинили), но реалността е сурова. Наистина са добри. Браво на тях!

Някои ще кажат: „Отличници”, а други – „Зубъри”. А ние? Какво толкова ги гледате, взимайте единия от тях и се забавлявайте!

Източник на снимките: apple.com, sonymobile.com, lg.com, samsung.com, htc.com