Полезни съвети      

(Не)очакваните злощастни инциденти в живота на смартфоните

от Лили Георгиева | 03.11.2015 г.

Мобилните телефони са се превърнали в неразделна част от живота ни – личен и професионален.

Често разглеждаме съществуването им едностранчиво – от гледна точка на това колко силно повлияват ежедневието ни. Дали въздействат негативно, или позитивно върху отношенията ни с другите хора, как променят навиците и потребностите ни… как рушат традиционните ни представи за семейна вечеря, среща с приятел, социален живот…

Проучвания сочат, че животът на един смартфон също се случва по различен начин от предварително планирания. Често той е доста тежък.

Смартфонът изпитва на гърба си както любвеобвилно стискане от страна на потребителя в знак на радост, така и забиване в земята с ярост заради изпуснати нерви. Като безгласна буква това устройство бива „обличано” в кожен калъф и украсявано с малки разноцветни камъни, за да бъде инцидентно изпуснато в тоалетната чиния.

razrushi telefon 2Знаете ли, че има достатъчно статистически данни, за да предположите как ще завърши жизнения си път току-що придобитият нов смартфон? Да, има. А знаете ли кои са най-рисковите периоди в живота на мобилния телефон? И за това ще поговорим. Всъщност, един от тях предстои и наближава с неумолима сигурност.

Според проучвание на Nielsen, 70% от населението на САЩ използва смартфони, 1/3 от тях губи или чупи телефона си. Доста висок процент, но любопитните данни изплуват, когато вникнем в детайлите.

След колко време след закупуването един смартфон бива повреден или пък счупен напълно?

Средностатистически около 10 седмици след придобиването му. Започнахте ли да треперите над „рожбата си”? Сигурни сме, че ви побиха тръпки… Можете да разгледате възможностите за по-стабилни калъфи още сега.

Мъжете или жените са по-калпави в ръцете?

Мъжете! Практиката показва, че мъжете по-често допринасят за излизането на един телефон от употреба. В този смисъл от какъв пол си е смислопораждащо, а учените допълват, че е важно да се отбележи и къде се намираш.

Много смартфони не стигат до пенсиониране, тъй като собствениците им са били на спортно събитие или пък гледат такова от комфорта на дома си. Проучване сочи, че спортните фенове са сериозно изпитание в живота на мобилните телефони. Обикновено трагичният край се razrushi telefon 1изразява в захвърляне на телефона в пространството или пък изпускане в чашата с бира.

Друго

събитие, на което е желателно да не каните скъпия си смартфон, са празниците.

Ако тръпнете в очакване на коледните и новогодишните празници, предполагаме, че след това изясняване на статистическите данни, тръпката ви поутихна.

При смартфоните трагичните събития идват не с болести и естествена смърт, а се дължат на инциденти. Собствениците им „обичат” да ги изпускат в камината, по стълбите, от балкона или пък в тоалетната чиния, да ги прегазват с косачка за трева, да ги „предоставят” за храна на кучетата и др.

Подредете списъка с подаръци с помощта на полезното приложението Mindly

Дотук разгледахме, така да се каже, невинните потрошавания на смартфони (които може да се дължат и на карма, кой знае!). Време е да обърнем внимание на любопитните потребители, които се впускат в дълбочинни проучвания и подлагат нещастните неодушевени „твари” на всевъзможни мъчения.

Не е законно да застреляш човек, но пък можеш да застреляш iPhone 6:

Гледайте тук.

Едно време по „Труд и техника” в училище ни учеха как да работим с менгеме, а някои са продължили упражненията у дома с тестване/унищожаване на смартфони.

Можем да продължаваме да изброяваме различни видеа, но няма да ни стигне времето и ще се отегчите. Изводът ни след преглеждането на изобилие от такива, е, че интересът към разрушението определено е в природата на човека, както и нюхът към правене на пари (защото колкото по-яко раздробиш/разплавиш телефон, толкова повече хора ще се заинтересуват).

Не смятаме, че

подобни клипчета представляват своеобразен протест срещу високите цени на смартфоните, например.

По-скоро са детински подход към деструктивните възможности пред съвременния човек, поради отсъствие на достатъчно потенциал за съзидание.

Източник на снимките: youtube.com, lenovo.com