Полезни съвети      

Смартфон индустрията през Годината на огнената маймуна

от Лили Георгиева | 27.11.2015 г.

На прага на последния месец на 2015 година е време да отправим погледа си към предстоящата нова година.

Моментът е подходящ и за надникване в бъдещето с помощта на астрологията. 2016 е годината на Огнената маймуна, а тя ни обещава 366 дни, през които ще властват справедливите решения и мъдрите постъпки. Особен успех очаква всички хора, които работят в интелектуалната сфера, независимо каква зодия са.

Според източния хороскоп маймуната се характеризира със специфични воля, разум и мъдрост. В същото време е опасна и внушава страх у околните. Както знаете, маймуната е животно, което се движи стремително, тя дебне жертвите си и ги напада мълниеносно.

Годината на маймуната ще бъде особено успешна за всички хора, които се занимават с изследователства дейност, научни проекти, нови техологии и саморазвитие. В този смисъл налице са обективни причини, поради които да очакваме многобройни изненади в сферата на технологиите и в частност – смартфоните.

В следващите редове ще разгледаме няколко любопитни неща, които ни готви смартфон индустрията през 2016 година.

Ще си пожелаем и какво да видим на технологичното изложение в Барселона – MWC 2016, което по план трябва да се състои между 22 и 25 февруари. Времето пасва идеално, тъй като, както сигурно се досещате, Годината на маймуната вече ще е започнала (8 февруари).

lg v10 2

2016 година ще бъде запомнена с факта, че именно тогава потребителите на смартфони ще закръглят числото

2 милиарда.

Според статистиките на eMarketer, в края на 2015 година смартфони притежават 1,9 милиарда души. Най-популярните телефони ще бъдат тези с операционна система Android.

През Годината на маймуната ще станем свидетели и на популяризирането на огъващите се смартфони, а до средата на година се очаква появата на напълно завършенината технология на екраните с 4К резолюция.

Според специалисти и аналитици, следващите 4-5 години ще доведат до изчезването на повече от 30 % от технологичните компании, занимаващи се в смартфон индустрията. Ожесточената конкуренция ще остави на пазара само най-гъвкавите и предприемчивите. Съвсем наскоро ви споменахме за това и за тежката ситуация, в която се намират LG, Sony, HTC и BlackBerry.

В списъка с новостите са още сканирането на ретината (което ще измести скенера на пръстовите отпечатъци), супербързото зареждане на батерията (батерия с обем 3000mAh ще се зарежда до 48 % само за 5 минути), същественото поумняване на мобилните асистенти и масовото популяризиране на разплащането със смартфон. Портът USB Type C пък ще замени добре познатия USB OTG.

Какво ни готви един от най-големите технологични форуми в света?

MWC 2015 мина, но въпреки това остава в паметта ни най-малкото заради появата на емблематичния HTC One M9. Какво ще видим на MWC 2016? Слуховете и спекулациите са много, а с напредването на времето до началото на Форума няма надежда да спрат да се роят. Въпреки това нищо лошо няма да направим, ако се доверим на надеждите и трепетите на специалисти от цял свят.

Така например те очакват в Барселона да видят огъващ се телефон, HTC One M10, Samsung Galaxy S7, LG G5, Sony Xperia Z6, Motorola Moto X (2016), нови Windows телефони, както и солидно китайско присъствие в лицето на Huawei и ZTE, а също така и на OnePlus, Oppo, Honor, Meizu и Xiaomi.

5 причини да си купиш айфон

Независимо какви изненади ни поднесат смартфон компаниите през 2016 година, можем да кажем със сигурност едно: 2016 година е високосна. А поверията гласят, че в такива години на бял свят се появят деца, надарени с редки способности и успехът ги съпровожда през целия им живот. Дали същото се отнася и за рожбите в технологичната сфера? Предстои да видим.

Източник на снимките: htc.com, lg.com