Полезни съвети      

Така се правят снимки, които вдъхновяват!

от Лили Георгиева | 24.03.2016 г.

Времето категорично се затопля. Усещате ли как започвате да се чувствате по-оптимистични, по-жизнени и по-настроени на приключенска вълна? Това е така, тъй като светлата част на деня вече нараства стремително, а отпускарският сезон се приближава с всеки изминал ден.

Няма да усетите кога е отлетяло времето! Преди обаче да сте стъпили здраво на плажната ивица и да търсите с поглед поредния повод за снимка, решихме да ви снабдим с няколко съвета за снимане със смартфон.

Защото всяко едно приключение не е просто планиране, спестяване на пари и наслаждаване. То изисква да бъде заснето, да бъде документирано и по най-идеалния начин да ви хвърля в блажените спомени всеки път, щом надникнете към снимките.

Добрата новина е, че качествата на камерите на съвременните смартфони се подобряват с всеки един нов модел.

Дори и да се съмнявате в достойнствата на вашия телефон, не бива да унивате. В наши дни, за да заснемете добър кадър, не се нуждаете от професионална камера. Необходимо е обаче да поназнавайте някои тънкости!

В днешния материал ще ви запознаем със съветите на Мурад и Натали Осман – популярни фигури в Инстаграм, които радват многобройните си фенове със страхотни снимки от приключенията си. Когато се заема със задачата да прави снимки, Мурад използва не професионален фотоапарат, а айфона си. Сега, след като знаете този любопитен детайл, готови ли сте да последвате примера му.

iPhone SE 3

Приложете съветите на Мурад и Натали и ще превърнете следващото си приключение в невероятно преживяване, което ще вдъхновява много други хора по цял свят!

1/ Правете хоризонтални снимки

Независимо какво снимате, винаги правете хоризонтални снимки. По този начин ще можете да правите корекции и заигравания с рамкирането.

Какво да направим, ако смартфонът падне във вода?

2/ Кажете „Не, не и не“ на селфи стика

Да, за мнозина той е популярен аксесоар, но според популярното дуо от Инстаграм е желателно да го оставите настрана. Натали е категорична: „Никога не го използвайте!“.

Други две причини да се съобразите със съвета й са: а/ някои туристически дестинации вече забраниха употребата на селфи стикове и б/ снимането с тях води до необичайно странни ъгли на снимане, които не правят добро впечатление.

Как ще изглеждат смартфоните след 5 години?

3/ Подхождайте творчески, когато търсите нетривиални фонове

Asus ZenFone Max

Търсете фон, който ще разкрие максимално темата, но няма да разсейва окото. А когато се намирате на популярно място? Тогава излезте пред тълпата.

4/ Ставайте рано-рано, както се казва – с петлите

Така ще имате възможност да разгледате града, докато останалите милиони туристи спят! Какво може да замени това? Освен това светлината е по-добра и ще направите прекрасни снимки.

5/ Използвайте приложение за редактиране на снимки

Любимите приложения на Мурад са VSCO Cam и Snap Seed.

Как правилно да зареждаме батерията на телефона?

Вече разполагате с 5 съвета. Вярваме, че ще ви послужат и ще се радвате на много по-пъстри и впечатляващи снимки след края на приключенията ви тази година. Номер 1 в плана е отметнат – знаете как да снимате. А знаете ли къде отивате? Дано сте избрали вълшебна дестинация!

Източник на снимките: prestigio.ru, apple.com, asus.com