Полезни съвети      

Смарт часовник за жени със стил

от Лили Георгиева | 28.03.2016 г.

Смарт часовниците все повече привличат погледите на потребителите. Те стават не само по-практични, но и дизайнът им позволява да се носят, без изобщо да бъде включена тяхната „интелигентност“.

Днес ще ви представим няколко модела, които идеално пасват на дамската китка. Те подхождат за съчетаване с делови костюм и елегантна рокля.

Според изчисления всяка година производителите на смарт часовници се увеличават. Първоначално се смяташе, че този тип устройства са предназначени само за любителите на иновативните джаджи, но не след дълго се оказа, че те са от полза за много други потребители, сред които и любителите на фитнеса.

Това, което ни прави впечатление, е, че на пазара най-слабо присъстват смарт часовниците с характерен женски дизайн. Това са устройства, които всяка една жена ще си позволи да сложи на китката, без да питае някакви резерви.

Нека да разгледаме няколко решения, които ще ви допаднат:

Omate Lutetia

omate lutetia

Този часовник изглежда така, сякаш е направен само от мъниста. Предлага се на пазара в три варианта – розово, златисто и сребристо. Категорично представлява аксесоар, който е предназначен за дамите! Екранът му е защитен със сапфирено стъкло, а под корпуса лежи процесор MediaTek Aster MT2502.

Omate Lutetia работи с както с Android-смартфони, така и с iOS-устройства. С едно зареждане можете да го използвате в продължение на до 7 дни.

Nevo

nevo

Този смарт часовник е продукт на френски стартъп. Навярно това не ви звучи странно.  През последните години подобни изобретения станаха традиционно дело на стартъп компании.

Nevo може да се понрави на всички жени. Корпусът му е направен от неръждаема стомана. На пазара се предлага в три цветови варианта – златисто, черно и металик. Каишките могат да се сменят, а това го прави идеален аксесоар за дрехи в различни цветове.

Корпусът на Nevo е задоволително тънък – 12,6 мм, а диаметърът му достига 40 мм. Смарт часовникът работи както с Android-смартфони, така и с iOS-устройства.

Едно от категоричните предимства на този часовник е, че не изисква често зареждане. Ще работи с батерия, която служи цели 5 години. Ако искате да го използвате като смарт часовник, ще трябва да сменяте батерията на година.

Lenovo Vibe Band VB10

Lenovo Vibe Band VB10

Lenovo са познати у нас като производители на смартфони. Тази компанията също има амбиции по отношение на смарт часовниците и експериментира смело в тази насока.

Макар на външен вид да не е от най-малките, тази смарт гривна характеризира със стил.

Vibe Band VB10 е снабдена с дисплей с диагонал 1,43 инча и резолюция 296х128 пиксела. Екранът е създаден така, че подобри автономната работа на усдтройството. Производителят обещава до седмица работа без зареждане.

Сред основните функции на Vibe Band VB10 са уведомления за позвънявания, sms, съобщения и събития в социалните мрежи, а също така фитнес функции.

Motorola Moto 360

motorola moto 360 metal 2

Габаритите на Motorola Moto 360 не са от най-малките. Екранът е с диагонал 1,56 мм. Резолюцията е 320х320 пиксела. Това го прави удобен за визуализиране на различна по характер информация.

Смарт часовници за активно спортуващи

Устройството е снабдено с датчик за светлина, поддържа гласово управление и безжична връзка. Вградената батерия е с капацитет 320 мАч.

Samsung Gear S

Samsung Gear S R750 2

Корпусът на тази смарт часовник е масивен. Той прилича на нещо, идващо от бъдещето. Екранът е извит, а металната рамка създава усещане за стил.

Категорично, това не е смарт устройство, което ще пасне на всяка женска китка. В същото време впечатлява с дизайна си. Привлекателността му се увеличава и от факта, че е с вграден слот за SIM-карта.

Apple Watch

apple watch

Когато парите не са проблем, можете да обърнете погледа си към Apple Watch. Неведнъж сме говорили за тях. Компанията предлага многообразние от варианти на часовника. Един от тях представлява моделът Watch Edition с покрит със злато корпус. Такъв тип луксозни смарт часовници са изработени и от сапфирено стъкло.

Източник на снимките: omate.com, nevowatch.com, youtube.com, motorola.com, samsung.com, apple.com